جلوگیری از کپک رب گوجه با 7 روش کاربردی
کپک نوعی قارچ با ساختارهای کرکی و چند سلولی است. رشد کپک روی رب گوجه فرنگی دیده می شود و ظاهر و رنگ آن را تغییر می دهد و رب را نرم می کند.
کپک زدن رب باعث پوسیدگی و غیرقابل استفاده شدن آن می شود و این مشکل باعث ضایعات و تحمیل هزینه های اضافی به خانواده می شود.
کپک زدن رب گوجه فرنگی یکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند شیشه سالم و تازه رب خانگی شما را بی مصرف و فاسد کند.
ایجاد کپک های سفید، سبز و سیاه روی سطح رب گوجه یا دیواره ظرف آن باعث می شود که آلودگی به تمام قسمت های رب گوجه فرنگی نفوذ کند و رب را خراب کند.
روش های جلوگیری از کپک رب گوجه
برای جلوگیری از کپک زدن رب از روغن استفاده کنید
اگر با وجود این روش نگهداری، رب شما کپک زد، قسمت کپک زده را با قاشق بردارید و کمی روغن روی سطح رب بمالید.
این کار باعث قطع اکسیژن و جلوگیری از تشکیل کپک می شود. هنگام استفاده از رب ، لایه روغن را به آرامی بردارید و با قاشق خشک مقداری از رب را از قسمت بدون روغن بردارید. از ابتدای باز کردن جعبه می توانید این کار را انجام دهید.
از فریزر استفاده کنید
یکی دیگر از راه های سالم نگه داشتن رب و طولانی تر نگه داشتن آن در فریزر است. میتوانید شیشههای کوچکی تهیه کنید و رب گوجهفرنگی را داخل آنها بریزید و در فریزر بگذارید و در مواقعی که به رب نیاز داشتید از یکی از آنها استفاده کنید
یا رب را در چند ظرف بزرگتر بریزید و هر هفته یکی از آنها را بردارید و برای مصرف هفتگی خود در یخچال بگذارید.
به رب گوجه فرنگی خود نمک اضافه کنید
افزودن نمک به رب یکی دیگر از راه های بسیار موثر برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی است. نمک از فاسد شدن رب جلوگیری می کند. می توانید مقداری نمک به رب گوجه فرنگی خود اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی را در بطری نوشابه بریزید
هرچه رب گوجه فرنگی کمتر با هوا تماس داشته باشد، مدت طولانی تری کپک زده و خراب می شود. برای نگهداری رب گوجه فرنگی می توانید آن را در بطری های نوشابه یا آب معدنی بریزید و سپس در یخچال نگهداری کنید.
از یک قاشق تمیز برای برداشتن رب استفاده کنید
استفاده از قاشق کثیف مهمترین عامل کپک زدن رب گوجه فرنگی است. پس بهتر است همیشه از قاشق تمیز و خشک برای برداشان رب استفاده کنید.
از کیسه فریزر استفاده کنید
راه دیگر استفاده از کیسه فریزر است. مقداری از رب را در یک کیسه تمیز بریزید و آن را خوب فشار دهید. مقدار رب در پاکت باید به اندازه ای باشد که بعد از انجماد به راحتی با دست جدا شود.
بسته ها را با احتیاط روی سطح صافی در فریزر قرار دهید و در صورت نیاز به رب، مقداری از آن را با دست جدا کرده و استفاده کنید.
قوطی رب را قبل از استفاده بجوشانید
خرید رب گوجه فرنگی به مقدار زیاد به دلیل نیاز به صرف زمان زیاد برای خوردن آن فرصت های زیادی برای کپک زدن رب ایجاد می کند.
بنابراین توصیه می شود قوطی های کوچک رب گوجه فرنگی را از بازار خریداری کنید. همچنین جوشاندن قوطی قبل از باز کردن از رشد و گسترش میکروب ها و قارچ ها جلوگیری می کند و آلودگی سطح قوطی را کاهش می دهد.