این غذاها را بخورید افسرده می شوید!
نتایج مطالعات انجام شده بر روی بیش از 31 هزار زن آمریکایی نشان می دهد که ارتباط قوی بین عادات غذایی نامناسب و تمایل به افسردگی وجود دارد.
بر این اساس، مشخص شد که غذاهای بسیار فرآوری شده معمولاً حاوی پنج ماده هستند، از جمله افزودنیها و نگهدارندههایی که معمولاً در آشپزی خانگی از آنها استفاده نمیکنید. این غذاها همچنین ماندگاری بیشتری دارند و چربی اشباع شده، نمک و قند بالایی دارند. غذاهای فرآوری شده از نان و غلات تولید انبوه گرفته تا نوشابه های گازدار و برخی نوشیدنی های الکلی را شامل می شود.
این تحقیق توسط دکتر راج مهتا از دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست رهبری شد. این تیم از دادههای بالینی استفاده کردند که زنان میانسالی را که در شروع افسردگی از سال 2003 تا 2017 نداشتند، دنبال کردند. رژیم غذایی شرکتکنندگان هر چهار سال یکبار با استفاده از پرسشنامههای غذایی، ابزاری رایج برای ارزیابی عادات غذایی طولانیمدت افراد، مورد بررسی قرار گرفت.
این تیم دریافت که زنانی که نسبت بیشتری از غذاهای فرآوری شده مصرف میکنند، شاخص توده بدنی بالاتری دارند، سیگار بیشتری میکشند، بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون بالا دارند و کمتر ورزش میکنند.
این مطالعه دو تعریف از افسردگی را در نظر گرفت: یک تعریف دقیق که نیاز به افسردگی با تشخیص بالینی و استفاده منظم از داروهای ضد افسردگی دارد و یک تعریف گستردهتر که شامل تشخیص بالینی یا استفاده از داروهای ضد افسردگی است. پس از تعدیل عواملی مانند سن، عادات ورزشی و درآمد، محققان دریافتند افرادی که بیشترین غذاهای فرآوری شده را مصرف میکنند، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهند.
آنها همچنین دریافتند افرادی که مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده خود را به حداقل سه وعده در روز کاهش می دهند نسبت به افرادی که مصرف خود را در طول چهار سال ثابت نگه داشته اند، کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.
اگرچه مکانیسم دقیق ارتباط غذاهای فرآوری شده با افسردگی نامشخص است، این مطالعه نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی ممکن است بر شیمی مغز تأثیر بگذارند و احتمالاً منجر به افسردگی شوند.