آشپزخانه

بهترین راه نگهداری نان به مدت طولانی

بهترین روش نگهداری نان برای مدت طولانی را با نکات و روش های مهم نگهداری لواش و نان سنتی در یخچال و فریزر بخوانید.

بهترین راه نگهداری نان به مدت طولانی

بهترین راه برای نگهداری طولانی مدت نان فریز کردن آن است. در واقع، انجماد نان روند بیات شدن نان را کند می کند.

بعد از اینکه نان را فریز کردید و از فریزر خارج کردید، اگر نان را در مایکروویو قرار دهید، نان به حالت اولیه برمی گردد و نرم می شود.

توجه داشته باشید، نان را به قسمت هایی که برای رژیم غذایی روزانه شما مناسب است تقسیم کنید و در کیسه فریزر یا کیسه های مخصوص نان قرار دهید.

مراقب باشید که هوای داخل پلاستیک را به طور کامل خارج کنید تا جریان هوا در داخل پلاستیک نباشد. (جریان هوا باعث می شود قسمتی از نان شما که در معرض هوا قرار دارد سفت شود و بافت آن تغییر کند (اغلب سفید می شود)

دمای نگهداری نان در فریزر بین منفی 4 تا منفی 10 درجه است. در واقع با گذاشتن نان در فریزر آب و رطوبت موجود در آن یخ می زند و کمبود آب باعث بلور نشدن آن می شود.

(معنای کریستالیزه شدن وجود آب در نان است که باعث انتقال مولکول های پروتئین و نشاسته می شود.) وقتی نان را از فریزر خارج می کنید، آب داخل آن از حالت یخ زده به مایع تبدیل می شود و بافت آن دوباره نرم می شود.

نان چقدر ماندگاری دارد؟

ماندگاری نان با توجه به نوع نگهداری و شرایط نگهداری متفاوت است اما در هر مورد به صورت زیر میانگین گیری می شود.

  • نان را می توان به مدت 3 تا 4 روز در خانه نگهداری کرد
  • مدت نگهداری نان در یخچال بین 3 تا 5 روز
  • مدت نگهداری نان در فریزر بین 1 تا 6 ماه
ادامه مطلب  تميز كردن ظروف استيل سوخته با 4روش آسان

بهترین روش های نگهداری نان

روش ها و نکات نگهداری نان ذکر شده برای اکثر انواع نان مناسب است و استفاده از آنها برای اکثر نان ها باعث افزایش ماندگاری نان می شود و این روش ها و نکات شامل موارد زیر است.

بهترین راه نگهداری نان به مدت طولانی2

خنک شدن نان

اولین نکته ای که برای افزایش ماندگاری نان باید رعایت شود این است که نان داغ را روی هم نگذارید و بلافاصله داخل کیسه بگذارید.

وقتی نان داغ روی هم چیده می شود، مخصوصاً در کیسه پلاستیکی، عرق می کند و خیس می شود که باعث کاهش ماندگاری نان می شود.

به همین دلیل هنگام خرید نان تازه سعی کنید کمی خنک شود و سپس تا کنید، البته در نان سنتی این موضوع بیشتر است.

 

قرار دادن نان در کیسه مناسب

هنگام خرید نان تازه و گرم، بسیار مهم است که آن را در چه کیسه ای قرار دهید و تا حد امکان سعی کنید آن را با پارچه نخی یا کتان تمیز و سفید بپیچید.

از قرار دادن نان داغ در کیسه های طرح دار و رنگی خودداری کنید، زیرا ممکن است حرارت نان با جوهر طرح ها و نوشته های روی پلاستیک واکنش نشان داده و در نتیجه جذب نان شود.

 

بریدن نان لواش

برای نگهداری طولانی‌تر نان، سعی کنید آن را به قطعات کوچک‌تر برش دهید و در چند دسته نگهداری کنید

زیرا تا زدن نان سالم معمولا باعث هوای بیشتر بین لایه های نان و در نتیجه بیات شدن آنها می شود

 

نگهداری نان در منزل

اگر قصد دارید نان را در آشپزخانه نگهداری کنید، باید مطمئن شوید که نان در معرض جریان هوا قرار نمی گیرد، بنابراین نان را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و آن را ببندید.

ادامه مطلب  راهنمای خرید بهترین آون توستر [نکات کلیدی که کسی نمیدونه]

همچنین می توانید نان را در کیسه های مخصوص نان که معمولا چند لایه هستند و دارای زیپ هستند قرار دهید سپس در کشوی کمد قرار دهید.

ظروف پلاستیکی نان معمولاً هوابند چندانی ندارند و همچنین حجم هوای داخل ظرف نیز قابل توجه است، بنابراین در صورت استفاده از آنها سعی کنید ابتدا نان را در یک تکه پارچه تمیز بپیچید و سپس در ظرف قرار دهید.

 

حفظ دمای صحیح نان

دما هنگام نگهداری نان و تازه نگه داشتن آن بسیار مهم است و هم گرما و هم سرما باعث بیات شدن یا فاسد شدن نان می شود.

اگر قصد نگهداری نان را در منزل دارید سعی کنید آن را در معرض وسایل سرمایشی و گرمایشی و همچنین گرما و سرما قرار ندهید دمای معمولی اتاق حدود 20 تا 24 درجه برای نگهداری نان مناسب خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا