طرز تهیه آب مقطر برای رادیاتور
آب مقطر آب تصفیه شده ای است که از تراکم (فشرده کردن) بخار آب از آب ناخالص مانند آب چاه، آب دریا، برف، آب های سطحی و غیره به دست می آید.
این را می توان برای تصفیه بیشتر آب آشامیدنی یا به دست آوردن آب تمیز در صورت نیاز انجام داد.
روش های مختلفی برای تهیه آب مقطر وجود دارد، بنابراین به جای خرید آن از بیرون می توانید آن را در خانه درست کنید و در هزینه خود صرفه جویی کنید.
روش های موجود برای انجام این کار به منابعی که در دسترس دارید بستگی دارد.
از این آب مقطر به دست آمده برای هر نیازی مانند آب رادیاتور نیز استفاده کنید.
طرز تهیه آب مقطر روی اجاق گاز (جمع آوری داخلی) برای رادیاتور
این روش به یک ظرف بزرگ (قابلمه)، یک ظرف کوچکتر که بتواند داخل ظرف بزرگ و روی آب شناور باشد و یک درب برای ظرف بزرگتر نیاز دارد تا بتوان تکه های یخ را روی آن قرار داد. در این روش با حرارت دادن، آب تبخیر شده و در تماس با درب به مایع تبدیل می شود که توسط یخ خنک شده و سپس در ظرف شناور ریخته می شود.
شیوه ی کار:
تقریباً یک ظرف بزرگ (قابلمه) را با آب فراوان پر کنید (جایی را برای شناور شدن ظرف بگذارید).
ظرف جمع آوری را در قابلمه قرار دهید. هدف جمع آوری قطرات مایعی است که پس از تبخیر و مایع شدن به مایع از وسط درب باز می گردند.
بنابراین اندازه ظرف جمع آوری را طوری انتخاب کنید که حداکثر مقدار را جمع کند و در تبخیر آب اختلال ایجاد نکند.
درب مناسب را روی قابلمه بزرگ قرار دهید تا بخار کمتری از قابلمه خارج شود.
حالا اجاق گاز را روشن کنید، آب باید خیلی داغ باشد، اما نجوشد (تبخیر در هر دمایی ممکن است اتفاق بیفتد).
تکه های یخ را روی درب ظرف قرار دهید تا بخار آن خنک شود و به قطرات مایع تبدیل شود.
وقتی کار تمام شد، ظرف کوچک را (برای جمع آوری قطرات مایع) پس از سرد شدن با احتیاط خارج کنید.
آب مقطر به دست آمده از این روش را در یک ظرف تمیز (ترجیحاً استریل) نگهداری کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.
طرز تهیه آب مقطر در منزل روی اجاق گاز (جمع آوری خارجی)
این روش مشابه روش قبلی است با این تفاوت که قطرات آب در یک ظرف بیرونی جمع آوری می شود. در این روش جمع آوری می توان از کتری، لوله آکواریوم و ظرف استفاده کرد.
لوله آکواریوم را به لوله خروجی کتری وصل کرده و سر دیگر آن را داخل ظرف قرار دهید. بهتر است ظرف جمع آوری سطح پایین تری نسبت به کتری داشته باشد تا آب به راحتی وارد آن شود. راه دیگر این است که از قیف روی درب قابلمه استفاده کنید و لوله را روی آن وصل کنید.
روش ذخیره سازی خارجی خطر آلودگی آب منبع را در مقایسه با ذخیره سازی داخلی کاهش می دهد. هنگام تولید آب مقطر از آب باران یا آب آشامیدنی، وجود آلودگی مشکل عمده ای نیست، اما در سایر موارد باید به این نکته توجه شود.